عکاس آماتور مایک چروینکو که علاقه زیادی به عکاسی از طبیعت دارد، تصاویری بسیار زیبا از مراحل تبدیل شدن یک کرم ابریشم به پروانه شهریار گرفته است.
همسر وی این پروانه های زیبا را در خانه پرورش می دهد و او این شانس را داشته تا تمام مراحل شفیره سازی کرم و خارج شدنش از پیله را عکاسی کند.
در حشرات با دگردیسی کامل، لارو پس از طی آخرین سن لاروی وارد مرحله شفیرگی میشود. در این مرحله حشره فاقد حرکت و تغذیه و هرنوع فعالیت دیگری است. شفیره گاهی بدون پوشش ولی معمولا در داخل پیله یا کپسول یا محفظههای دیگر این مرحله را طی میکند.
پروانه ای که تازه از شفیره بیرون میآید، به پوستهای به نام زرپوست میچسبد تا مایعی که در شکم اوست به رگبال هایش پمپ شود تا بتواند بالهایش را باز کند. پس از چند ساعت که بالها خشک شدند و شکمش به اندازه عادی بازگشت، بالاخره پروانه مهاجر بال میگشاید و به پرواز درمیآید. ویکی پدیا
مراحل تشکیل کرم ابریشم به پروانه
آماده شدن کرم یا لارو ابریشمآغاز مرحله شفیرگیآغاز مرحله شفیرگیآغاز مرحله شفیرگیشفیره جوانشفیره بالغلحظاتی پیش از خارج شدن از شفیرهآغاز مرحله خارج شدن از شفیرهو ادامهو ادامهفشار و فشارفشار بیشترتقریبا داره خارج میشهمکیدن زرپوستو بالاخره آزادینفس نفس نفسبجنبیک کمی بیشتر تکون بخورقوی کردن بال هاآماده پروازپروزانه شهریار در طبیعتوقت نوشیدنپروانه شهریار رفت
پروانه های شهریار
پروانه شهریار گونه ای از پروانه های بزرگ و زیبا هستند که هر ساله از کوه های راکی آمریکا به مکزیک مهاجرت می کنند. این پروانه حشره افتخاری ایالت تگزارش آمریکا می باشد.
بیش از 100 میلیون از این پروانه در فصل زمستان بر روی درخت های کوهستان های سیرا مادره در خواب هستند. برگ و شاخه های درختان مانند پتویی این پروانه ها را که به یکدیگر چسبیده اند گرم نگه می دارد.
با گرم شدن هوا و رسیدن دما به 13 درجه میلیون ها عدد از پروانه های شهریار سفر خورد را برای یافتن گل خاصی به نام استبرق برای تخم گذاری آماده می کنند. این گل فقط در بهار می روید.
پروانه های بزرگ و زیبای شهریار با بال هایی به عرض 10 سانتی متر قابلیت پروازهای طولانی را دارند و تنها گونه ای از پروانه ها هستند که می توانند مانند بسیاری از پرنده ها به شمال و جنوب مهاجرت کنند.
این پروانه ها سالانه از آمریکای شمالی به مکزیک رفته و دوباره بر می گردند. این پروانه ها مسیری 4500 کیلومتری را از کشورهای کانادا، آمریکا و مکزیک می گذرند اما از آنجایی که عمر کوتاه آنها فقط 2 ماه است تکمیل این سفر طولانی به 4 نسل از آنها نیاز خواهد داشت.
T
این مطلب توسط موسی اصلانی بررسی شده است. تاریخ تایید: ۹۸/۰۱/۰۶ - ۲۳:۱۹
لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید.
ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.