دهکده سلامتی
بیماریهای کبدی
چرب بودن کبد
بالا رفتن آنزیمهای کبد
زرد شدن رنگ پوست و علایم دیگر
جهت پیشگیری وسلامتی خودبا ماهمراه باشید
دهکده سلامتی
کبد بزرگ ترین عضو بدن انسان است و برای خارج کردن سموم از بدن بسیار اهمیت دارد.
بیماری های کبدی بسیار متفاوتاند، ولی هپاتیت، سیروز کبدی، کبد چرب و انسداد مجاری صفراوی از مشهورترین آنها به شمار می روند.
اگر محصولات حاصل از فعالیت کبدی نتوانند از بدن دفع شوند در پوست بدن جمع شده و ایجاد علایمی می کنند که زردی پوست و خارش پوستی دو تا از مهم ترین علایم بیماری های کبدی هستند.
در صورتی که پزشک از روی این علایم پوستی، به بیماری کبد شما شک کند، برای تان سونوگرافی، سیتیاسکن، ام.آر.آی و یا اسکن کبد تجویز می کند و یا با استفاده از لاپاروسکوپی، درون کبد شما را مشاهده خواهد کرد.
چگونه یک بیماری کبدی باعث زردی و خارش پوست می شود؟
زردی پوست وقتی رخ می دهد که کبد بیمار، به مقدار کافی، بیلی روبین دفع نکند.
خارش که از اصلی ترین نشانه های بیماری های کبدی روی پوست است به دلیل رسوب محصولات صفراوی در پوست بروز می کند.
در بیماری های کبدی معمولا انسدادی در مجاری صفراوی وجود دارد و به خاطر این انسداد، مواد و ترشحات صفراوی نمی توانند دفع شوند. این مواد درون کیسه صفرا و مجاری صفراوی تجمع پیدا کرده و باعث ترشح آن ها به داخل خون می شوند و علایم خودشان را به صورت زردی و یرقان روی پوست نشان می دهند.
خارش در بیماری های مزمن کبدی یک علامت اصلی است که خودش را روی پوست فرد نشان می دهد. از طرف دیگر، بیماری مزمن کبدی که سیروز کبدی نامیده میشود علامتش را روی پوست به صورت زردی و یرقان نشان می دهد.
سیروز کبدی گاهی خود را به صورت لکه های قهوهای رنگی نشان می دهد، ولی باورهای غلطی در این باره وجود دارد که باید اصلاح شود.
گاهی بعضی افراد لکه های بارداری را که قهوهای رنگ هستند و در دوران بارداری روی پوست ظاهر می شوند، به بیماری کبدی نسبت می دهند که اصلا ربطی به کبد ندارد.
همین طور، لک های قهوهای رنگ کک و مک هم ارتباطی با بیماری های کبدی ندارد و نشانه بیماری کبدی به حساب نمی آید