مریم صباغ زاده ایرانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: این یک نقطه مثبت در توجه به زنان جامعه ماست.
وی ادامه داد: زنان جامعه ما نیازمند حمایت جدی هستند،بنابراین در این جهت باید از ورطه شعار خارج شد.
مدیر مرکز آفرینش های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شرایط و وضعیت زنان در سال های اخیر را مثبت ارزیابی کرد و گفت: این مساله که تا چه حد می تواند جایگاه زنان سیر صعودی داشته باشد، در آینده مشخص خواهد شد.
صباغ زاده یادآورشد که مقایسه وضعیت زنان با قبل از انقلاب نیز بیانگر آن است که اتفاقات خوبی برای این قشر افتاده اما باید در نظر داشت انتظار صرف از دولتمردان نیز در این رابطه چندان راهگشا نیست بلکه باید زنان ارزش و جایگاه خود را بشناسند.
مدیر مرکز آفرینش های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ادامه داد: متاسفانه نوع برخوردی که با زنان به لحاظ پوشش و برخی رفتارهای اجتماعی می شود زیبنده یک زن مسلمان ایرانی نیست و این همان ظلم هایی است که زنان در حق خود روا می دارند.
به گفته صباغ زاده ایرانی، زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور باید عزت نفس داشته باشند حال آنکه این مساله چندی است در جامعه ما کمرنگ شده است.
وی با بیان اینکه تمامی حکومت ها حتی در بدوی ترین جوامع نیز وقتی روی کار می آیند هدف اصلی آنها برای ماندگاری جلب رضایت آحاد جامعه است، یادآورشد: از آنجا که اکنون آحاد جامعه ار آگاهی نسبی سیاسی برخوردارند حکومت ها نیز در تلاشند تا حداقل رضایتمندی مردم را به دست آورند.
عضو هیات موسسه انجمن قلم ایران ادامه داد: در بین حکومت ها نیز ممکن است منافع آنان اقتضا کند که بخشی از جامعه را مسکوت بگذارند که نمونه این مساله را می توان در افغانستان مشاهده کرد به گونه ای که وقتی صحبت از برابری و تساوی حقوق زن به میان می آید دولتمردان به رغم ادعاهای بسیار در بین خانواده های خود این امر را اعمال نمی کنند.
صباغ زاده ایرانی تاکید کرد که توجه به سلامت زنان، تغذیه، بهبود شرایط اجتماعی، ارتقا دانش و آگاهی های سیاسی و اجتماعی و توجه به شرایط اقتصادی زنان از مواردی است که باید به آنها توجه جدی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه دولت ما به تدریج به سمت اجرای بخشی از این خواسته ها از جمله پذیرش خانه داری به عنوان یک پیشه و حرفه و پرداخت دستمزد و بیمه زنان خانه دار حرکت کرده است: افزود: زنان باید از امنیت مدنی اقتصادی و اجتماعی برخوردار شوند که این وظیفه مجریان را سنگین تر می کند.
مدیر مرکز آفرینش های ادبی کانون پرورش فکری ادامه داد: اکنون جامعه آمادگی پذیرش زنان در عرصه های مختلف را دارد هرچند در این راه با کاستی هایی روبه رو هستیم که البته این نقیصه نیز با همت و تلاش مضاعف زنان مرتفع خواهد شد.
صباغ زاده ایرانی گفت: دولتمردان بعد از مسایل اقتصادی باید مسایل فرهنگی را در اولویت قرار دهند چرا که این موضوع به تنهایی قابل اجرا نبوده و تا حدودی می توان با مطالعه و شرکت در مجامع فرهنگی، سطح فرهنگی آحاد جامعه بویژه زنان را ارتقا داد اما بخش عظیمی از این امر باید توسط دولت سرمایه گذاری شود.
وی یادآورشد: معتقدم دولت باید سند دقیقی در رابطه با مسایل فرهنگی تدوین کرده و تحت عنوان نظام مندی فرهنگی تمامی امور را ساماندهی کند.
عضو هیات موسس انجمن قلم ایران و عضو انجمن روزنامه نگاران مسلمان علت موفقیت خود را چیزی بیش از یک استعداد معمولی ندانشت و ادامه داد: اگر تمامی افراد امکان و شرایط برایشان فراهم شود می توانند استعدادهای خود را به منصه ظهور برسانند.
مدیر مرکز آفرینش های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بیان اینکه وقتی می گوییم موفقیت،گویی فرد یک کار خارق العاده انجام داده است در حالی که اینگونه نیست، ادامه داد: همه زنان دارای قابلیت هایی هستند که در صورت مهیا بودن شرایط می تواند به جایگاه واقعی خود برسد.
صباغ زاده ایرانی توضیح داد:فمنیسم نیستم اما از دیدگاه آرمان گرایانه اسلامی معتقدم دینی که شعارش برتری انسان ها بر اساس تقواست، هرگز بشر را دسته بندی نکرده حال آنکه در جامعه ما در برخی موارد اجحاف در حق زنان صورت گرفته که نمی توان آنها را نادیده گرفت.
وی که تاکنون 36 عنوان کتاب را به نگارش درآورده است،افزود: جایزه تمامی تلاش های خود را با داشتن یک زندگی خوب دریافت کردم، امیدوارم شرایط برای تمامی زنان تا رسیدن به اهداف مدنظرشان فراهم شود.